Dag van de Ouderen

Dag van de ouderen in teken van 50 jaar Lelystad

Op zaterdag 7 oktober 2017 vond de Dag van de ouderen plaats in het stadhuis van Lelystad. De dag stond in het teken van het thema ’50 jaar Lelystad’. Dit kwam tot uiting tijdens het openingswoord van wethouder Janneke Sparreboom, het gedicht van Gerard Beense, de conference van Cornelis Postzak (de eerste postbode van Lelystad) én een quiz over 50 jaar Lelystad. De popkoren Expression en Tijdloos zorgden voor de muzikale omlijsting en voor een extra vrolijke noot waren er twee clowns aanwezig.

Wethouder Janneke Sparreboom spreekt de bezoekers van de Dag van de ouderen toe

Informatie en activiteiten

Bezoekers van de Dag van de ouderen konden bij de diverse kramen terecht voor informatie over wonen, vervoer, brandveiligheid en meer. Ook werden de aanwezigen geïnformeerd over de nieuwe vervoersvoorziening ‘Automaatje’, die naast onder andere de Opstap en de Regiotaxi bijdraagt aan de mobiliteit van ouderen in Lelystad. De aanwezigen konden een bloemstukje, een lampenkapje of een armband maken. Nieuw was dit jaar de wensboom. Bij binnenkomst ontving men een lootje waarmee men gratis excursies kon winnen in en om Lelystad. Vijfendertig mensen gingen er met een prijs vandoor; een bezoek aan Omroep Flevoland, de Oostvaardersplassen en vissen bij Tom’s Creek behoorden tot de mogelijkheden.

Concert Willeke Alberti

Grote sponsor van de Dag van de ouderen was de service club Innerwheel. Dankzij hun bijdrage was het mogelijk Willeke Alberti te boeken, zij heeft de dag afgesloten met een spetterend concert. De Dag van de ouderen is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de samenwerkende ouderenorganisaties en Welzijn Lelystad met veel praktische hulp van een flinke groep vrijwilligers. Gemeente Lelystad stelde het stadhuis beschikbaar. De locatie bleek goed toegankelijk.

Top