Inloophuis Waterwijk

Het inloophuis staat open voor iedereen. Mensen met schulden, ouderen die eenzaam zijn, jonge mensen met psychische problemen (veroorzaakt door drank en/of drugs). Zomaar mensen uit onze maatschappij die een handje moeten worden geholpen. Daarvoor zijn in omloop meer dan 200 vrijwilligers actief om deze mensen te helpen en te ondersteunen.

Elke dag wordt er iets gedaan, bv. knutselen, breien, Nederlandse les aan allochtone vrouwen met kinderen. Iedereen is welkom en kan gratis genieten van een kopje koffie of the. Altijd is er een luisterend oor.

Elke dag kunnen mensen aanschuiven aan een lange tafel waar gezamenlijk wordt gegeten voor 2 euro de maaltijd. Mensen die echt niets te besteden hebben krijgen de maaltijden gratis. In het kleine winkeltje op het terrein worden elke middag de deuren geopend om kleding te verkopen. Een rok of blouse gaat weer voor 50 eurocent van de hand. Dit geld wordt weer teruggekoppeld voor de gratis koffie en thee verstrekking.

Op vrijdagmiddag is daar via de voedselbank een uitgiftepunt, wederom ondersteunt door vrijwilligers. Ik moet zeggen dat ik meer dan onder de indruk was. Het is er schoon, gezellig, goede sfeer maar vooral die eenduidige samenhorigheid om met z’n allen de schouders eronder te zetten voor mensen aan de onderkant van de maatschappij. In deze ruimte ben je gewoon mens en wordt je hier ook op aangesproken.

Op de vraag wat er nodig is kwam benepen het antwoord: een nieuwe afzuigkap (en dan hebben we het over een grote), een kachel voor in het winkeltje (nu moeten ze het doen met een minikacheltje) en knutselspulletjes. Ook zouden ze graag het winkeltje willen verbouwen! Totaal geraamde kosten ong. 3500 euro.

Klik hier voor meer informatie.

Top