Inner Wheel Nederland nodigt Angela Maas uit

by Joost

Het Webinar begint om 19.30 uur. De kosten voor deelname zijn € 10,-. De totale opbrengst gaat naar Stichting Hart voor vrouwen, die het geld zal gebruiken voor onderzoek. U kunt zich voor dit webinar inschrijven via de website van Inner Wheel Nederland: www.innerwheel.nl.

“Wist u dat dagelijks 57 vrouwen (en 50 mannen) aan hart- en vaatziekten overlijden. Vaak komt dat omdat er te weinig bekend is over de symptomen van het vrouwenhart. De meeste onderzoeken richten zich namelijk nog op het mannenhart. Angela Maas streeft al jaren naar beter onderzoek en meer preventie” licht Inner Wheel president Marlies Arnoldus toe.

Voor vrouwen is het belangrijk om regelmatig de bloeddruk op te meten en stil te staan bij het eigen lichaam. Bij mannen zijn hart- en vaatproblemen eenduidiger. Ze treden vaak op bij inspanning. Bij vrouwen juist niet. Zij krijgen andere signalen. Ze zijn moe en hebben vage klachten. Dat wordt vaak weggezet als algemene vermoeidheid of stress. En daar komt dat stukje bewustwording om de hoek kijken. Naast cardiologe Prof.dr. Angela Maas zullen Lonneke van Reeuwijk, voorzitter van Stichting Hart voor Vrouwen en Eduard Swagemakers, oprichter van de Fitnessformule Hart for Her de sprekers van de avond zijn.

Angela Maas – gespecialiseerd in vrouwenharten

 

De stichting Hart voor Vrouwen streeft al jaren naar beter onderzoek en meer preventie. Dit om vrouwenlevens te redden. De stichting richt zich op multidisciplinair onderzoek en preventie en wordt aangestuurd door Angela Maas die gespecialiseerd is in vrouwenharten. Zij is hoogleraar Cardiologie en cardioloog bij het Radboudumc in Nijmegen en mag zich tevens VN Vrouwenambassadeur noemen. Er is te weinig kennis over de symptomen van hart- en vaatziektes bij vrouwen. Dit omdat het wetenschappelijk onderzoek vooral op mannen is gericht. 

Serviceclub Inner Wheel Nederland heeft voor de komende drie jaar een nieuw nationaal serviceproject uitgekozen. De ruim 2300 leden van de 67 serviceclubs gaan zich inzetten voor de stichting Hart voor Vrouwen.

 

Info        www.innerwheel.nl    www.hartvoorvrouwen.nl

e-mail: nspinnerwheel@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top