Cheque voor Stichting Bulungi

by nl59056

cheque

Op dinsdag 1 juni jl. ontving Monica Sluiseman, voorzitter van Stichting Bulungi, een cheque van 4.000 euro uit handen van Anneke Janssen, presidente van Inner Wheel Club Lelystad.

zoom

Via een ZOOM verbinding konden de leden van de club de overhandiging in de tuin van Ina Arendshorst, initiatiefneemster van het project, meemaken.

Ondanks de beperkingen door Corona is het Inner Wheel Lelystad gelukt om het afgelopen jaar met diverse acties dit geld bijeen te brengen. Zo was er o.a. een grote wijn- en chocolade- verkoop. Ook de flessenactie van AH bracht veel geld in het laatje.

Stichting Bulungi verzorgt opvang voor kinderen met diverse beperkingen in Oeganda. Deze kinderen worden vaak uitgesloten van deelname aan de samenleving en verwaarloosd in Oeganda. Stichting Bulungi zorgt voor voeding, onderdak, activiteiten en scholing zodat ook deze kinderen een zinvolle dagbesteding hebben.

Bulungi betekent ”het gaat goed met mij” in het Oegandees. De kinderen wonen in Merette’s House, een zelfstandig huis van de Oegandese Stichting “Special Children, Special People”. Er is voldoende geschoold personeel aanwezig en ook een fysiotherapeut is verbonden aan dit huis. Ook ondersteunt Bulungi kinderen in speciale klassen op reguliere scholen. Het is kleinschalige hulp  zonder tussenkomst van de overheid of andere instanties. Maar wel met behulp van de Oegandezen zelf. Bulungi is volledig afhankelijk van giften.

Merette is de zus van Renate en Roosmarijn Sluiseman, de drijvende krachten achter Bulungi. Merette heeft het sydroom van Down en woont begeleid zelfstandig. Er is altijd gekeken naar wat er wel kon voor Merette en daardoor heeft zij zich geweldig ontwikkeld. Daarmee is zij de grote inspiratiebron voor Bulungi en het werk dat de stichting verzet.

Voor meer informatie zie www.bulungi.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top